landDe paarden gaan alle werkdagen naar buiten. In de winter kan dat op de paddock’s in kleine groepjes, zonodig alleen. Paarden staan dagdeel op een vaste paddock. Wel wordt verwacht dat je deze zelf mest vrij houdt met je paddock genoten.

In de zomer is er mogelijkheid voor (onbeperkt) weidegang.

In het weideseizoen worden de weidepaarden 6 dagen in de week buiten/binnen gezet (behalve zondag dan moet je zelf binnen zetten).

De weidegang start wanneer het weer en het land dit toelaat. Grofweg van mei t/m oktober. Weidegang krijgen de paarden het liefst samen met soortgenoten. Het liefst vormen wij (kleine) groepen, minimaal 2 paarden samen. Ook is er grotere kudde met 15-20 paarden samen waarvan de meeste paarden 24/7 in de zomer op het land staan. Bij de kudde zijn er in 2021 bomen aangeplant zodat ze straks meer schaduw hebben en in de luwte kunnen staan. Ook is er een poel waar ze kunnen drinken en evt in kunnen voor verkoeling.

De paarden krijgen  biologisch hooi van ons eigen land. Gevoerd in grote hooibakken in de stal zodat er de hele dag hooi te eten is.
Krachtvoer kan indien gewenst zelf worden aangeschaft, of door ons verzorgd worden. Voordeel hiervan is dat iedereen naar eigen wens een voersoort kan kiezen. Wij voeren u paard voor u 2 of 3 maals daags krachtvoer.
Indien uw paard medicijnen nodig heeft, kunnen wij deze toedienen.

Heeft u vragen, dan is bij ons alles bespreekbaar!

wierspaard bij ingangoverzicht